Woodthorpe Stables

A series of lightweight timber framed extensions to retrofit an existing stone haybarn in Godalming, Surrey to create a new family home.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Woodthorpe Stables

Project information

Client:
Private Client
Location:
Godalming, Surrey
Sector:
Residential

RECOGNITION

FEATURED IN

Project Details

The proposal seeks to convert a stone haybarn built in the 19th century to create a modern family home in Surrey. The lightweight timber frame additions delicately attach to the original form, increasing the internal footprint to create new living and working spaces.

The perimeter stone wall will be kept in place, with the pitched extension sitting delicately behind, with it’s cedar shingle cladding slivering over time to blend with the bargate stone. A timber framed glass walkway allows the property to open out onto the private northern courtyard, while to the south, a single storey cedar shingle clad pod protrudes out into the garden to create a new family dining space.

The proposal seeks to convert a stone haybarn built in the 19th century to create a modern family home in Surrey. The lightweight timber frame additions delicately attach to the original form, increasing the internal footprint to create new living and working spaces.

The perimeter stone wall will be kept in place, with the pitched extension sitting delicately behind, with it’s cedar shingle cladding slivering over time to blend with the bargate stone. A timber framed glass walkway allows the property to open out onto the private northern courtyard, while to the south, a single storey cedar shingle clad pod protrudes out into the garden to create a new family dining space.

No items found.
No items found.

 , 

Related projects

Ready to work together?

We are more than happy to discuss any project, any size, at any time