`
The Nest Nursery

The refurbishment and fit out of a ground floor double height commercial unit, in Royal Wharf to create a new nursery for 60 children.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

The Nest Nursery

Project information

Client:
The Nest
Location:
Royal Wharf, East London
Sector:
Education

RECOGNITION

FEATURED IN

Project Details

The conversion of a commercial shell unit into a new flagship 300sqm children’s nursery in East London near the Thames Barrier.

Delve have developed the nursery design with natural materials, finishes and sustainable products in mind, to create an internal environment that aligns with the teaching methodology and ethos of the nursery. A large garden with multi sensory spaces, surfaces and play equipment will be created with full width bifold doors connecting the nursery to the garden, creating a multi-functional indoor/outdoor teaching space - a rare opportunity for open play space in the urban context.

A new mezzanine is designed to create a focused play area on the upper level for the older children, with the double height space serving as the main hub of the nursery school. A new sculptural timber stair runs through the double height space, with the handrail forming the balustrade at mezzanine level. Colourful timber cladding form the guarding on the balustrade and a safe viewing platform for the children to below. The strategy uses exposed services and the existing concrete soffit as the ceiling finish, to both retain thermal mass - and create an interesting play between the natural tactile surfaces at low areas, and the ‘industrial’ feel of the services at high level.

The conversion of a commercial shell unit into a new flagship 300sqm children’s nursery in East London near the Thames Barrier.

Delve have developed the nursery design with natural materials, finishes and sustainable products in mind, to create an internal environment that aligns with the teaching methodology and ethos of the nursery. A large garden with multi sensory spaces, surfaces and play equipment will be created with full width bifold doors connecting the nursery to the garden, creating a multi-functional indoor/outdoor teaching space - a rare opportunity for open play space in the urban context.

A new mezzanine is designed to create a focused play area on the upper level for the older children, with the double height space serving as the main hub of the nursery school. A new sculptural timber stair runs through the double height space, with the handrail forming the balustrade at mezzanine level. Colourful timber cladding form the guarding on the balustrade and a safe viewing platform for the children to below. The strategy uses exposed services and the existing concrete soffit as the ceiling finish, to both retain thermal mass - and create an interesting play between the natural tactile surfaces at low areas, and the ‘industrial’ feel of the services at high level.

No items found.

 , 

Ready to work together?

We are more than happy to discuss any project, any size, at any time