Gellatly Road

A contemporary remodelling of a traditional Victorian home to suit the owner’s lifestyles.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Gellatly Road

Project information

Client:
Private Client
Location:
Nunhead, South London
Sector:
Residential

RECOGNITION

Shortlisted for an NLA 2020 Don’t Move Improve Award

Project Details

This traditional Victorian house in the Nunhead conservation area was completely transformed to provide a contemporary and open space at the rear, while retaining a more traditional feel at the front of the house.

The transition from ‘old to new’ occurs by stepping through a bespoke handcrafted plywood bookcase, which leads into the wide, open contemporary kitchen space. Bifold doors open over a bespoke window seat so the owners can appreciate the morning light through the garden.

In all rooms there is extensive attention to detail, as Delve designed all the bespoke joinery in the house creating a real feeling of craftsmanship. The home purposely uses a restricted palette of materials comprising dark stained larch cladding, birch ply and concrete.

This traditional Victorian house in the Nunhead conservation area was completely transformed to provide a contemporary and open space at the rear, while retaining a more traditional feel at the front of the house.

The transition from ‘old to new’ occurs by stepping through a bespoke handcrafted plywood bookcase, which leads into the wide, open contemporary kitchen space. Bifold doors open over a bespoke window seat so the owners can appreciate the morning light through the garden.

In all rooms there is extensive attention to detail, as Delve designed all the bespoke joinery in the house creating a real feeling of craftsmanship. The home purposely uses a restricted palette of materials comprising dark stained larch cladding, birch ply and concrete.

No items found.
No items found.

“Delve worked tirelessly, turning the original plans inside out to come up with an inventive layout that thoughtfully reconsiders how to use a terraced house, whilst respecting its character. The joinery, which runs seamlessly through the house, was their greatest success and testament to their skills. Delve has created a journey through the house, that takes you out of city living, and into the magic of garden and open space at the back. Our favourite room is the music room at the core of the house – they have breathed new life into a part of Victorian terraces that often becomes just a walkway to the back of the house. Now it is both a magical entrance to the garden extension at the back, and a cosy space where books, guitars and pianos can be used. We couldn't be happier with the sanctuary they have created for us.”

Kit & Imogen
 , 
First time buyers

Related projects

Ready to work together?

We are more than happy to discuss any project, any size, at any time