`
Social History Centre

New build two storey social history centre as part of a five year sustainable growth masterplan for the Wythall Transport Museum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Social History Centre

Project information

Client:
Wythall Transport Museum
Location:
Birmingham
Sector:
Community

RECOGNITION

FEATURED IN

Project Details

Delve Architects were approached to develop a five year sustainable growth masterplan for the Wythall Transport Museum, a charity group based in south Birmingham. Following an intense review into the existing site and function of the charity, a phased approach was agreed upon on how best to grow and develop the areas available to improve visitor experience.

As a first step, the existing single storey portacabin that houses a small café area and shop will be taken down and area cleared, ready for a new two storey social history centre. The construction will create a small kiosk/ticket office to the front of the side, with a covered walkway flowing down to the new centre. The covered walkway will provide a safe route of access across the working museum, which offers the opportunity for its visitors to ride on historical buses that have been refurbished by the charity.

The ground floor of the centre will contain new toilet facilities, a larger shop and break out space and a new kitchen and café prepared with the ability to hold functions and be rented out when not in use.

Via a new lift and staircase, an open plan second floor level will house a new social history media centre, rentable function room and viewing terrace that looks out onto the forecourt.

Delve Architects were approached to develop a five year sustainable growth masterplan for the Wythall Transport Museum, a charity group based in south Birmingham. Following an intense review into the existing site and function of the charity, a phased approach was agreed upon on how best to grow and develop the areas available to improve visitor experience.

As a first step, the existing single storey portacabin that houses a small café area and shop will be taken down and area cleared, ready for a new two storey social history centre. The construction will create a small kiosk/ticket office to the front of the side, with a covered walkway flowing down to the new centre. The covered walkway will provide a safe route of access across the working museum, which offers the opportunity for its visitors to ride on historical buses that have been refurbished by the charity.

The ground floor of the centre will contain new toilet facilities, a larger shop and break out space and a new kitchen and café prepared with the ability to hold functions and be rented out when not in use.

Via a new lift and staircase, an open plan second floor level will house a new social history media centre, rentable function room and viewing terrace that looks out onto the forecourt.

No items found.

 , 

Ready to work together?

We are more than happy to discuss any project, any size, at any time