Parsons Green

The refurbishment and transformation of a 4 storey Victorian building used formerly as a Doctors Surgery - into a new children’s nursery in the heart of Parsons Green.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Parsons Green

Project information

Client:
Parsons Green Nursery
Location:
Parsons Green, London
Sector:
Education

Project Details

A transformation of a Victorian four-storey doctors’ surgery in Parsons Green, South West London, into a flagship nursery school providing 50 new places for children in the local area. Owned by Parsons Green Nursery, this is their second location and was carefully designed by Delve in conjunction with the Parsons Green Nursery’s Directors to create a ‘home from home’ feel while providing large open spaces to inspire creativity and facilitate meaningful interactions for children.

The nursery is spread over four floors, with each area specially designed to suit the particular year group. Built in joinery is designed to be age specific for the year group at each level, such as the bespoke reading area for the older three and four-year old children on the first floor, and the tiered low-level seating under the basement skylight for one and two-year olds. The design also extended the existing basement level, introducing large walk on skylights to bring light down from the upper levels, and create a light and open feel for the lowest classroom level. The ground floor classroom features a spectacular oversized picture window and pivot door, creating a visual link and access into the landscaped multi use garden at the rear, for all year groups.

A transformation of a Victorian four-storey doctors’ surgery in Parsons Green, South West London, into a flagship nursery school providing 50 new places for children in the local area. Owned by Parsons Green Nursery, this is their second location and was carefully designed by Delve in conjunction with the Parsons Green Nursery’s Directors to create a ‘home from home’ feel while providing large open spaces to inspire creativity and facilitate meaningful interactions for children.

The nursery is spread over four floors, with each area specially designed to suit the particular year group. Built in joinery is designed to be age specific for the year group at each level, such as the bespoke reading area for the older three and four-year old children on the first floor, and the tiered low-level seating under the basement skylight for one and two-year olds. The design also extended the existing basement level, introducing large walk on skylights to bring light down from the upper levels, and create a light and open feel for the lowest classroom level. The ground floor classroom features a spectacular oversized picture window and pivot door, creating a visual link and access into the landscaped multi use garden at the rear, for all year groups.

No items found.
No items found.

“The clever utilisation of all available space was fundamental in making the most of the existing building and the project has been a resounding success in this endeavour. Creating an enabling learning environment which encourages independence and communication, as well as both physical and creative expression was of utmost importance for the project and we can honestly say that every aspect we asked for has been realised!”

Alex Stansfield
 , 
Director at Parsons Green Nursery

Related projects

Ready to work together?

We are more than happy to discuss any project, any size, at any time